ПРВО И ВТОРО МЕСТО НА ПРИЛЕПСКИОТ КАРНЕВАЛ „ПРОЧКА“

Нашето славно подарчно училиште од с. Мажучиште и оваа година покажа дека го има резервирано првото место за подолго време 🙂

Наставникот Цветанчо Волчески заедно со наставничката Анче Анеска и со помош на своите креативни ученици повторно ја имаа најубавата маска на карневалот.

Учениците од шестите одделение од нашето училиште заедно со неколку ученици од седмо одделение го добија втоторо место со маската НАВИВАМЕ ЗА МАКЕДОНИЈА.

Зад тој успех стојат наставниците: Јулијана Талеска, Весна Јонзоска, Каролина Јовеска, Наташа Милеска – Михајлоска, Кате Станкоска, Оливер Николоски, Цвете Јочкоска.

По долги и разиграни подготовки, учениците успеаја да навиваат за својата победа. Со својата интересна кореографија и со енергијата што ја дадоа игнорирајќи ги лошите временски услови, тие успеаја да го освојат ВТОРОТО МЕСТО.

Огромно благодарам сите тие им дожлат на своите родители кои цело време беа поддршка, а се разбира и наставниците кои дадоа се` од себе.

This slideshow requires JavaScript.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s