ОДБЕЛЕЖАН МЕСЕЦОТ НА ФРАНКОФОНИЈАТА

This slideshow requires JavaScript.

Месецот март е месец на ФРАНКОФОНИЈАТА во целиот свет. И овде, во нашето училиште се изучува францускиот јазик, што би значело дека и ние сме франкофони.

Токму затоа членовите од француската секција што ја води наставничката Ленче Вренцоска и сите ученици што го изучуваат францускиот јазик го одбележаа овој месец со повеќе активности.

Во холот од нашето училиште учениците направија изложба која што може да се види од фотографиите подолу.

Учениците Александар Здравков и Теодора Тасевска читаа извадоци француската литература. Оваа манифестација ја чествуваше и 300 – годишнината од раѓањето на Жан Жак Русо.

Еве некоја негова мисла:

Ремек дело на доброто воспитание е да створиш разумен човек

Најлошото воспитание е да го оставиш детето да лебди меѓу неговите и вашите желби и постојано меѓусебе да се расправате кој кму ќе биде учител.

На одморите преку разгласот се слушаат прекрасни фрацуски песни по избор на учениците.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s