СРЕДБА СО ГОРЈАН ПЕТРЕВСКИ

This slideshow requires JavaScript.

По повод Саемот на книги организиран од библиотеката „Борка Талески“, беше одржана и средба со познатиот детски автор Горјан Петревски. На таа средба зедоа учество и нашите ученици. Сите ние имавме прекрасни мигови поминати со Горјан. Тој одговори на сите наши прашања, ни прочита дел од своето творештво, не` запозна со новиот роман и со идеите за понатаму.

Сподели и како ја добил инспирацијата за прекрасниот роман „Марта“, за писмото од некое девојче Емона кое го инспирирало да го напише…

На саемот беа изложени сите дела од авторот, тој заштитнички стоеше покрај нив и се радуваше на секоја подадена книга за посвета. Една посвета добив и јас 🙂

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s