Проекција на „Чорбаџи Теодос“

Една од најинтересните лектири за осмите одделенија е драмата „Чорбаџи Теодос“. Освен што учениците можеа да и` се восхитуваат читајќи ја и драматизирајќи ја, тие имаа можност и да ја видат нејзината изведба. Часот течеше во смеа и восхит на добро познатите актери, кои за жал денес поголем дел од нив ги нема. Ликовите на Теодос, Евка, Наца, Томче, особено ликот на Арсо, па Поцко, Доцко, Цонка… оставија голем впечаток кај учениците.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s