Еко – пораки

Денес, учениците од VI – 6 одделение од ООУ „Добре Јованоски“ направија еко – проект. Идејата беше да се истражува на интернет за еколошки пораки, од кои што подоцна се селектираа најдобрите и се запишуваа на хартија во боја. Потоа пораките се лепеа на хамер кој сега ја краси нивната училница. Овој проект ги научи децата да бидат поодговорни и посвесни во однос на трошењето електрична енергија, вода, грижата за природата и училиштето и училишниот двор. Низ игра и забава тие сфатија дека е многу важно да се има еко-свест.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s