ПРОЕКТ „УЧИЛИШТЕТО ВО МУЗЕИТЕ ИЛИ МУЗЕЈОТ ВО УЧИЛИШТАТА“

Нашето училиште и оваа година зеде учество на повеќегодишниот проект  „УЧИЛИШТЕТО ВО МУЗЕИТЕ ИЛИ МУЗЕЈОТ ВО УЧИЛИШТАТА“ кој што е финансиран и одобрен од Министерството за култура.

На наше огромно задоволство, дел од членовите на драмската секција успеаја да го земат второто место и деновиве нетрпеливо чекаат да започнат со филмување на нивниот драмски перформанс.

Наставничките Јулијана Талеска и Лилјана Здравеска беа дел од тимот кој работеше неуморно и успеа да постигне видни резултати.

Учениците настапија со перформансот „Селски живот“ во кој играа типични улоги преку кои се доловуваат верувањата, традицијата и културата на населениоето во селата.

Низ ова драмско дружење тие дознаа многу работи што не ги знаеја за селото.

Исто така овој проект предвидува документирање на материјалот на компакт диск. Наскоро секој ќе може да ги види драмските способности на нашите осум вредни ученици и ученички.

This slideshow requires JavaScript.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s