ДРАМСКАТА СЕКЦИЈА СО ВИДЕО ЗАПИС

Наставничките Лилјана Здравеска и Јулијана Талеска, со дел од учениците, членови на драмската секција беа реализатори на проектот „Школите во музеите и музеите во школите“ – проект финансиран од Минстерството за култура под иницијатива на Музејот на град Прилеп.

Театарската дружина доби второ место на училишниот натпревар во кој зедоа учество седум основни училишта од нашиот град и доби можност за видео запис на својот перформанс „Животот на село“.

Тој видео запис може да го видите овде.

 

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s