ДРАМСКО ДРУГАРУВАЊЕ

На наше огромно задоволство оваа година повторно ни дојде во нашата училница актерот Александар Тодески. Со осмооделенците помина прекрасни часови во кои сите научивем по нешто за театарот и за филмот.

Освен дискусијата која што течеше целиот час, учениците имаа можност да видат дел од претставата „Волшебникот од Оз“ и голем број фотографии на кои глуми нашиот актер.

На крајот од часот учениците изглумија делови од претставите што ги спремаме во драмската секција.

This slideshow requires JavaScript.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s