ЕДНА ПРЕКРАСНА СОРАБОТКА

На мое огромно задоволство а воедни и на задоволство од учениците и мојата колешка Добрица Маркоска, успеавме да реализираме еден заеднички час. Имено, идејата беше заедничка, да напправиме дружење кое ќе поврзи две генерации: вторачиња и осмоодделенци. Најпрво одбравме текст од „Другарче“ кој нудеше одлична можност за реализација на соработката. Текстот „Шумски маскембал“ го вежбавме на часовите од драмската секција, а малите вторачиња го читаа и правеа негова анализа на на час. Кога драмската дружина го совлада текстот, се маскирваме, се нашминкавме и оп! се најдовме на часот по македонски…

Дружењето беше прекрасно, подоцна вторачињата ни се претставија со ниво видување на преставата.

This slideshow requires JavaScript.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s