ПОСЕТА НА ГРАДСКАТА БИБЛИОТЕКА „БОРКА ТАЛЕСКИ“ – ПРИЛЕП

учениците од VI – 6 од ООУ „Добре Јованоски“ на часот по македонски јазик беа во градската библиотека „Борка Талески“.

Имавме прекрасно дружење. Тргнавме пешки од училиштето, денот беше прекрасен, сончев и пријатен за прошетка. Во библиотеката, на наше огромно задоволство бевме пречекани од самиот директор. Тој не` шеташе низ штандовите, не` однесе во просторијата каде што се чуваат книгите, ни ги покажа новите изданија, потоа бевме во реновираната просторија за промоции и состаноци. Учениците ги разгледуваа книгите, поставуваа прашања и добија желба да се зачленат во библиотеката.

Нашиот прекрасен ден може да се види на следниве фотографии…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s