ДРАМСКАТА СЕКЦИЈА ЈА ВОДЕШЕ ГОДИШНАТА ПРОГРАМА 2013

И оваа година на Драмската секција од нашето училиште и` беше дадена довербата да ја води Годишната програма. За оваа задача напорно работевме уште од почетокот на годината. Како се наближувше денот, еднонеделните проби стануваа премалки, па моравме да го зголемуваме нивниот број. Сепак среќни сме што бевме срдечно поздравени од публиката и вработените во училиштето на чело со директорот Дарко Јовески.

Драмскиот перформанс ги извлече на виделина сите предрасуди и стереотипи на нашето секојдневие, поврзани со наставниците, родителите, членовите на совет на родители, неправдите при изборот на точки…

всушност се` што ни се случува или ние си преувеличуваме дека се случува. Сепак, според зборовите на кутрите истепани водители: НАСТАНИТЕ И ЛИКОВИТЕ БЕА ИЗМИСЛЕНИ, СЕ ОГРАДУВАМЕ ОД СЕКОЈА ПОВРЗАНОСТ СО КОНКРЕТНИ НАСТАНИ И ЛИЧНОСТИ…

This slideshow requires JavaScript.

Еве како беше во живо 🙂  Само се извинуваме за лошото сечење на деловите, подобро не можевме 🙂

Уживајте!!!

https://www.youtube.com/watch?v=KHgxnFvgaek

https://www.youtube.com/watch?v=14iUXvkA5G0

https://www.youtube.com/watch?v=yQY3s1dVsGU

https://www.youtube.com/watch?v=7g204gGfAgI

https://www.youtube.com/watch?v=U7eWD5iLLRE

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s