Интернет акција за поддршка на лицата со даунов синдром

Presentation1Вчера беше прекрасен ден. Сончев, топол… многу погоден за тоа што го претставуваше и тоа што моите драги ученици го намислија да го остварат. Имено, знаеме сите дека 21 Март е ден на пролетта, но и Светски ден на лицата со даунов синдром. По тој повод, произлезе иницијатива, односно On-line акција за поддршка на тие лица. Решивме да ги сликаме нашите различни чорапчиња и да ги ставиме на профилната слика на фејсбук. Така покажуваме дека знаеме дека тие лица постојат и дека сакаме да се дел од нас. Спремни сме да ги поддржиме и да се дружиме со нив во нашите училници, во парковите, по играчниците, на улиците.

Им благодарам на моите активистички настроени ученици 🙂

Беше вистинско уживање да се гледаат насекаде низ Фејс различни шарени чорапчиња…

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s