ТВ и радио емисии

image005

На часовите предвидени за наставното подрачје МЕДИУМСКА КУЛТУРА, со учениците учевме за радио и ТВ емисии.

Во таа насока, учениците изработија проекти – видео и аудио записи кои претставуваат копии на она што ние можеме да го видиме или чуеме на телевизија и на радио.

Изработката на видеата беа корисно и забавно поминато време, нивното гледање беше многу интересно. Учениците покажаа дека еден ден можат тоа да го прават професионално.

Еве дел од нив, одбрани заедно со учениците:

Детска ТВ емисија „Приказна пред спиење“  https://www.youtube.com/watch?v=zPAmPx2xwkc

Детска ТВ емисија „Таленти“ http://youtu.be/BevOcVB-IL4

Забавна ТВ емисија „Мачки“   https://www.youtube.com/edit?video_id=m4zLoHoqZu8

Забавна ТВ емисија „Човекот и животните како најдобри пријатели“ http://youtu.be/slDBlkizm88

Информативна ТВ емисија „Метео“ http://youtu.be/HIJuuDflrdc

Забавна радио емисија „Добар виц, добро смеење“ http://youtu.be/hXRir69a3ls

http://youtu.be/BevOcVB-IL4

Информативна радио емисија „Клуч“ http://youtu.be/yLW9HLXe58Y

Образовна радио емисија „Професии“ http://youtu.be/y7TOuqRqlL4

Овие емисии ќе бидат корисни за часовите по медиумска култура. Им благодарам на моите креативни ученици за убавите емисии.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s