Интегрирана настава на есперанто :)

images

Денес наставничките Јулијана Талеска, Билјана Наумоска-Шукуроска, Весна Јонзоска, Моника Јанкулоска и дефектологот Светлана Миоковиќ-Томеска одржаа интегриран час во просториите на Друштвото за есперанто – Прилеп. На часот присуствуваа учениците од додатната настава по македонски јазик, математика и англиски јазик. Учениците беа запознати со јазикот есперанто. Неговото создавање, начинот на употреба и примена во светот. Тие имаа можност да видат како изгледа текст напишан на есперанто и кои луѓе го користеле. Воведувањето во светот на есперантото го направи господинот Виктор Галески, на кој му сме многу благодарни. Поради неговото исцрпно предавање дел од учениците пројавија интерес во иднина да го научат јазикот.

Со оваа посета се завршуваат планираните активности на наставиците од ООУ „Климент Охридски“ по повод Месецот на книгата.

This slideshow requires JavaScript.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s