Посета на градската библиотека „Борка Талески“ – Прилеп

20160428_110404

Пред празниците, кога времето беше убаво и топло, учениците од VI – 1 беа во посета на градската библиотека „Борка Талески“. Во согласност на годишното планирање на наставата по македонски јазик, учениците имаа отворен час во кој научија многу работи. пред сЕ се запознаа со библиотеката, со начинот на зачленување. Научија како да пребаруваат во картотека или како да ја користат електронската база на податоци. Ѕирнаа во магацинот и се восхитуваа од купиштата книги убаво нардени на полиците. Вработените во библиотеката беа љубезни и ни покажаа и како изгледа детскиот дел, одделот за странска литература и секако, она со што ние се гордееме: Роднокрајниот оддел во кој има книги од наши сограќани.

This slideshow requires JavaScript.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s