ОБУКА ЗА НАСТАВНИЦИ – Претставување на проектот и презентирање на наставниците техники за работа на часови со имплементација на МИО

IMG_5042.JPG

Активностите на тимот за поддршка на МИО имплементацијата во училиштата започнаа. Денес (13.1.2017) во ООУ „Климент Охридски“ одржа кратка обука на заинтересираните наставници поврзана со техники кои можат да се користат на МИО – часови. Оваа обука е дел од обврските кои наставниците учесници на проектот „Поддршка на процесот на итегрирано образование во училиштата“ треба да ја спроведат.

img_5045

Тренерскиот тим: Дарко Јовески (наставник по англиски јазик), Моника Богданоска (наставничка по математика) и јас – Јулијана Талеска (наставничка по македонски јазик) пред колегите претставивме неколку техники: барометар, аквариум, цртачка битка… и игрици за размрдување.

Присутните наставници беа задоволни од прикажаното. Заедно со нас, искуствено се запознаа со техниките и размислуваа за нивна примена на часовите. Дел од нив сподели со групата како планира да ги искористат и тоа уште повеќе ја направи корисна оваа средба.

Овој тип на средби е многу важен за напредокот и соработката меѓу наставниците. Сите едногласно го потврдивме тоа и решивме повторно да се собереме и да споделиме некои нови искуства стекнати од обуките на кои што учествуваме.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s