ТВ и радио емисии

image005

На часовите предвидени за наставното подрачје МЕДИУМСКА КУЛТУРА, со учениците учевме за радио и ТВ емисии.

Во таа насока, учениците изработија проекти – видео и аудио записи кои претставуваат копии на она што ние можеме да го видиме или чуеме на телевизија и на радио.

Изработката на видеата беа корисно и забавно поминато време, нивното гледање беше многу интересно. Учениците покажаа дека еден ден можат тоа да го прават професионално.

Еве дел од нив, одбрани заедно со учениците:

Детска ТВ емисија „Приказна пред спиење“  https://www.youtube.com/watch?v=zPAmPx2xwkc

Детска ТВ емисија „Таленти“ http://youtu.be/BevOcVB-IL4

Забавна ТВ емисија „Мачки“   https://www.youtube.com/edit?video_id=m4zLoHoqZu8

Забавна ТВ емисија „Човекот и животните како најдобри пријатели“ http://youtu.be/slDBlkizm88

Информативна ТВ емисија „Метео“ http://youtu.be/HIJuuDflrdc

Забавна радио емисија „Добар виц, добро смеење“ http://youtu.be/hXRir69a3ls

http://youtu.be/BevOcVB-IL4

Информативна радио емисија „Клуч“ http://youtu.be/yLW9HLXe58Y

Образовна радио емисија „Професии“ http://youtu.be/y7TOuqRqlL4

Овие емисии ќе бидат корисни за часовите по медиумска култура. Им благодарам на моите креативни ученици за убавите емисии.