2014 in review

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2014 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

The concert hall at the Sydney Opera House holds 2,700 people. This blog was viewed about 8,400 times in 2014. If it were a concert at Sydney Opera House, it would take about 3 sold-out performances for that many people to see it.

Click here to see the complete report.

Презентација – КАТЕГОРИИ КАЈ ИМЕНКИТЕ

Интересна презентација која што ќе може да се искористи на часот кога се учат категориите кај именките.

Презентацијата содржи почетни слајдови со прашања од морфологија и постапно доаѓа до категориите. Сликовитиот приказ може да им помогне на учениците полесно да ги разберат категориите кај именките.

http://www.slideshare.net/ssuserf47438/slideshelf

ПОСЕТА НА „ЧИЧКО СЕМ“ :)

Учениците од осмите одделенија денес беа во посета на Противпожарната станица во Прилеп. Станицата има нови простории кои овозможуваат подобри услови за работа. Бевме топло примени од командирот Станко Колески – на кој му се заблагодаруваме срдечно за времето што го оддели и за едукатицијата која што децата на практичен начин ја стекнаа. Овој отворен час покажа дека дечињата учат многу повеќе кога има различна атмосфера од училничката и кога пред нив стојат професионалци во областа која им е наставна единица.

This slideshow requires JavaScript.

УЧИЛИШНИ ДРАМАТИЗАЦИИ

Интересно е што по толку години на денешните деца им е интересна „Солунски патрди“… немам зборови дека тоа е навистина ремек дело, ќе се осмелам да кажам дури и подобра од „Дундо Марое“, па можеби поради тоа и актуелноста уште постои. Не сакам да мислам дека тоа е така бидејќи нема ништо подобро излезено…

…ајде да не ја расипувам прекрасната пригода за оваа објава. Имено моите прекрасни шестачиња покажаа огромни актерски потенцијали. На часовите ја драматизиравме пиесата „Измама“ – М.П. Што ни се случуваше само ние си знаеме 🙂

This slideshow requires JavaScript.