РАЧНА ИЗРАБОТКА НА ДЕТСКИ ИГРАЧКИ – ПРОЕКТ „ПРЕГРАТКА НА ДАР“

Ученичките од VIII – 3 одделение (Кате, Симона, Еми, Ангела. Роберта, Анастасија)  беа дел од проектот „Прегратка на дар“. Со помош на прирачниците на страната Рингераја направија играчиња кои добијаа дом кај дечиња низ цела Македонија.

This slideshow requires JavaScript.

Координатор за нашето училиште е наставничката Фросина Ацеска, таа заедно со незините ученици и со помош на голем дел од одделенските наставници и дел од предметните, направија многу играчки. Со овој проект нашето училиште покажа и докажа дека е хумано и дека сака да биде дел од вакви проекти.

За Новогодишните празници, проектот „Прегратка на дар“ се реализира во болницата во Прилеп. Наставничката Фросина Ацеска беше присутна на доделувањето на подароците. На страната http://www.ringeraja.mk/statija/podareni-se-igrachki-vo-opshta-bolnica—prilep_1732.html?page=1&imageID=2153#image-link  може да се види целосната реализација на проектот.

         

Оваа иницијатива не прекинува овде, нашите ученици решија да направат нови играчки и да им ги подарат на нашите првачиња.

ПРОСЛАВА НА 49 – ГОДИШНИОТ ПАТРОН ПРАЗНИК

По повод 49 – годишниот патрон празник, во нашето училиште се случија бројни активности. Во 9 часот утрото во спортската сала се одиграа одбојкарски натпревари, паралелно со тоа случување во едан од училниците беа фино сместени идните поети и писатели на град Прилеп. Основцни од сите основни училишта беа дојдени на литературно читање, да споделат еден дел од своите мисли заедно со учениците од нашето училиште. Потоа од 11 часот следуваше пригодна програма.

This slideshow requires JavaScript.