Драмската секција им ја честита Новата година на првачињата

 

DSC_0049

Драмската секција подготви драмска едночинка „Медо не сака да спие“. Со неа се престави пред првачињата во спортската сала од училиштето. Во рамките на чествувањето на Нова година со најмалите ученичиња: првачињата. Секцијата настапи и се дружеше низ песна со првачињата, кои претходно се сликаа со Дедо Мраз и со пакетчињата кои им беа приготвени.

Во соработка со наставникот по ликовно образование Влатко Николоски, учениците беа автентично маскирани според улогите кои ги глумеа.

 

This slideshow requires JavaScript.

Учениците, учесници беа многу среќни и задовлни од еуфоричната публика, полна со мали дечиња кои најмногу се радуваа на Дедо Мраз.

 

Празнично украсување на училницата (2015)

20151221_140418

 

И оваа година учениците од VIII – 2 одделение направија работилница за „Новогодишни украси“. Тројца ученици од одделението: Анисија Ставреска, Никита Ристески и Наталија Петреска ги пренесоа своите вештини за правење на снегулки, ѕвезди и други новогодишни украси. Сите ученици беа вклучени со свои изработки и материјали. Беше весело и празнично. Од куп хартија учениците направија прекрасни украси кои ја разубавија нашата училница. Браво дечиња!!!

This slideshow requires JavaScript.