ВИДЕО ЗАПИС НА „МАРИОВСКИТЕ БРБЛИВКИ“

И оваа година нашата драмска секција напорно работеше на проектот „Музеите во училиштата и училиштата во музите“. По многубројните проби, ученичките имаа можност да ја снимат драматизацијата на нашето убаво Маркукуле. Еве како испадна видеото…

НОВИ НАСТАПИ НА ДРАМСКАТА СЕКЦИЈА

This slideshow requires JavaScript.

Драмската секција оваа година настапи најпрво во Домот за стари лица, а потоа на официјалната програма по повод Патрониот празник. Овогодинешната точка беше адаптацијата на дел од романот „Крпен живот“, наречена: „Мариовски брбливки“. Еве дел од тие случувања…