…од Прославата на Патрониот празник

На овогодинешниот Патрон празник, во чест на нашиот просветител и учител, св. Климент, и во чест на 50 години од основањето на нашето училиште, драмската секција се претстави со перформансот „Св. Климент Охридски“.

За оваа точка се спремавме од самиот почеток на школската година. Вложивме многу, го добивме она што може да го видите на видеото…

ПРЕДНОВОГОДИШНА ЗАБАВА НА ДРАМСКАТА СЕКЦИЈА

Денес драмската секција се журкаше на својот последен час за оваа година. Забавата беше кратка, ама сепак супер си поминавме. Најпрвин започна со откривање на својата честитка, во дваесеттината честитки залепени насекаде низ просторијата, потоа се нафрливме на масата полна со смоки, малку џускавме од џусот, испеавме песна две, и потоа ги игравме нашите омилени енерџајзери…

 

 

DSC01836 DSC01837 DSC01838 DSC01835 DSC01833 DSC01831 DSC01826 DSC01827 DSC01828 DSC01822 DSC01823 DSC01824 DSC01819 DSC01820 DSC01838 DSC01818 DSC01836 DSC01835 DSC01833 DSC01827 DSC01828 DSC01831 DSC01824

ДРАМСКАТА СЕКЦИЈА СО ВИДЕО ЗАПИС

Наставничките Лилјана Здравеска и Јулијана Талеска, со дел од учениците, членови на драмската секција беа реализатори на проектот „Школите во музеите и музеите во школите“ – проект финансиран од Минстерството за култура под иницијатива на Музејот на град Прилеп.

Театарската дружина доби второ место на училишниот натпревар во кој зедоа учество седум основни училишта од нашиот град и доби можност за видео запис на својот перформанс „Животот на село“.

Тој видео запис може да го видите овде.