Еко – пораки

Денес, учениците од VI – 6 одделение од ООУ „Добре Јованоски“ направија еко – проект. Идејата беше да се истражува на интернет за еколошки пораки, од кои што подоцна се селектираа најдобрите и се запишуваа на хартија во боја. Потоа пораките се лепеа на хамер кој сега ја краси нивната училница. Овој проект ги научи децата да бидат поодговорни и посвесни во однос на трошењето електрична енергија, вода, грижата за природата и училиштето и училишниот двор. Низ игра и забава тие сфатија дека е многу важно да се има еко-свест.

ДОБРО НИ ДОЈДОВТЕ ПРВАЧИЊА

ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА!!!

А со кого би можела да започне, ако не со нашите мали и слатки првачиња. И оваа година вредните наставници од нашето училиште организираа свечена програма. Првачињата беа топло пречекани од своите наставници и наставнички. Со куп подароци се упатија кон училниците… нека им е нив среќна новата учебна година.

 

This slideshow requires JavaScript.