ХЕПЕНИНГ НА ГРАДСКИОТ ЅИД „24 МАЈ“

По повод 24 Мај – денот на сесловенските просветители Кирил и Методиј, веќе традиционално, детските градинки од градот организираат хепенинг. Оваа година нашето училиште имаше чест да го води ова случување. Нашите осмоодделенци Јане Јанески и Марија Зероска беа водители на хепенингот, чиешто сценарио беше напишано од нивата наставничка 🙂

Прекрасниот хепенинг беше составен од два блока. Првиот посветен на ндечињата од градинките, а вториот за учениците од основните училишта. Нашето училиште настапи со балетот Кан-кан и рециталот Маѓепсникот и птиците.

Целиот град беше излезен на градскиот ѕид и уживаше во шарените бои на дечињата кои се заблагодаруваа за големите дарови од нашите учители Кирил и Методиј.

This slideshow requires JavaScript.

РЕВИЈАЛНА ВЕЧЕР

На огромна радост на сите ученици од градот Прилеп, повторно можевме да бидеме дел од Ревијалната вечер. Секое училиште настапуваше со три најдобри точки. Уште поубаво беше тоа што овој настан беше со хуманитарен карактер, поточно влезниците од претставата ќе бидат донирани за иградба на црквата „Света Петка“ во Точила. Нашето училиште зеде учество со два балети и една рецитација. Го добивме второто место. В година се андеваме на прво 🙂

This slideshow requires JavaScript.

ГОДИШНА ПРОГРАМА НА ООУ „КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – ПРИЛЕП 2012 ГОДИНА

Овогодинештната Годишна програма на нашето училиште имаше прекрасно мото: ДА СЕ САКАМЕ, тоа беше идеја на нашата наставничка по француски јазик, Ленче Вренцоска, која ја промовира во точката посветена на говорот на Виктор Иго, многу години пред да се создаде Европската Унија, овој голем ум го дава тој предлог за збратимување. Основа на тоа збратимување е нашето мото ДА СЕ САКАМЕ.

Навистина, во едно вакво време, во кое уште треперат бури од нетрпеливост, можеме да го преживееме само ако се сакаме меѓусебе.

Затоа нашето училиште реши да ја напише оваа мировна порака на сите јазици што се користат во нашето училиште и во нашата држава. Тоа е само еден знак на добра волја, знак дека се радуваме на мултикултурното и мултиентичкото општество во кое што живееме и дека сакаме сите заедно да живееме во мир и слога.

Годишната програма помина прекрасно, водена беше од осмоодделенците од драмската секција, необично водење – низ драматизации и разговори, за прв пат на едно вакво слување. Сето тоа беше проследено со позитивни критики и силен аплауз. Нашата драмска секција се претстави со драматизацијата „Писмо“. Повторно покажаа дека се големи надежи на драмската уметност во нашиот град.

This slideshow requires JavaScript.

НАШИТЕ НАВИВАЧИ ПОВТОРНО ВО АКЦИЈА

This slideshow requires JavaScript.

Огромна чест и задоволство ни претставуваше тоа што нашата победничка маска „Навиваме за Македонија“ беше дел од отворањето на спортската манифестација ГИМНАЗИЈАДА 2012. Нашите навивачи продефилираа на отворањето и им посакаа среќа на натпреварувачките тимови.

 

index.php?option=com_content&task=view&id=1509&Itemid=1